Paznicii din Cluj Napoca sunt mai bine plătiți ca profesorii. La fel de bine sunt câștigă și femeile de serviciu

0

Un paznic la o firmă din Cluj Napoca, specializate în construcții industriale și civile, are un salariu net de 3.500 de lei. Un venit mai mare decât cel primit de mulți dintre profesori.

Recent, o compania din Cluj Napoca a angajat doi paznici, la un punct de lucru, situat la marginea orașului, pentru care a oferit salarii destul de frumoase.

Este vorba despre un venit net de 3.500 de lei și plata tichetelor de masă. Programul de lucru oferit salariatului a fost și el un punct atractiv, și anume ture de 24 de ore. Cu alte cuvinte, cel în cauză lucrează o zi și noapte, după care este liber alte trei zile.

Călin Chiorean este unul dintre cei doi paznici, care tocmai a fost angajat la firma de construcții din Cluj Napoca.

”Ei caută oameni serioși nu terchea berchea. Aici sunt utilaje de zeci de milioane de euro, stație de asftalt și de beton. Nu îți poți permite să te joci. E foarte bun salariul și sunt mulțumit”, ne-a spus bărbatul.

O femeie de seviciu ajunge la 3.400 de lei

Recent, Direcția Județeană de Tineret și Sport Cluj a scos la concurs mai multe posturi de femeie de serviciu. Acestea trebuie să asigure curățenie la sălile de sport din Cluj Napoca, și la sediul central.

Salariul oferit a fost unul atractiv, și ajunge la 3.000 de lei, net, la care se adaugă sporurile de vechime și cele cu tichetele de masă.

Una dintre femeile care a câștigat concursul de angajare ne-a declarat că salariul ei net, după ce i se aplică și sporul de vechime, este de 3.400 de lei.

Având în vedere că venitul unui profesor debutant nu trecere de 3.000 de lei, trebuie să spunem că salariile de paznic sau de femeie de serviciu, sunt și ele pe măsură.

La Timișoara, salariile sunt mai mici

În orașul de pe Bega, un paznic poate lua puțin peste 2.000 de lei. În general sunt veniturile agenților de pază de la marile magazine alimentare, care sunt plătiți la oră.

La acest venit, firmele care fac angajări mai ofere tichete de masă, orele suplimentare și cele de sâmbătă și duminică, precum și plata abonamentului pentru transportul în comun.

La Timișoara, bursa locurilor de muncă arată că sunt disponibile 250 de locuri de muncă de paznic și agenți de pază, scrie Cancan.