Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat miercuri că formaţiunea nu se poate poziţiona altfel decât împotriva noului ‘Cabinet Iohannis’.
„Avem de-a face cu o nouă învârteală politică între PSD şi PNL. Nu sunt mari aşteptări nici legate de programul de guvernare, nici de componenţa Guvernului, nici surprize, pentru că se schimbă ‘aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie’. Nu se schimbă nimic, avem un guvern obedient unor interese exterioare statului român, lucrul ăsta e străveziu şi din programul de guvernare, care se reclamă ca fiind de inspiraţie al celor care promovează societatea deschisă”, a afirmat, miercuri, la conferinţa de presă săptămânală a AUR, Claudiu Târziu, potrivit Agerpres.
El a precizat că, în privinţa componenţei noului Guvern, „avem numai dezamăgiri” şi niciun ministru propus nu este la locul pe care l-ar merita.
„Un ministru care n-a făcut faţă la Justiţie şi şi-a legat numele de o reformă a acestui domeniu vital al oricărui stat de drept. În loc să fie înlăturat pur şi simplu şi să nu mai vadă niciodată vreun mandat de ministru, este pus vicepremier şi ministru la Interne – se pare că este bun la toate – mă refer la Cătălin Predoiu, desigur”, a mai declarat Claudiu Târziu.
El a acuzat coaliţia PSD-PNL că vrea doar să mimeze democraţia şi „să arate că-şi ţin promisiunea unul faţă de celălalt şi să mai încerce să înşele românii, cu tot felul de cuvinte care n-au acoperire în realitate, gen patriotism economic”.
Preşedintele AUR, George Simion, a adresat o întrebare premierului propus, Marcel Ciolacu, şi anume „ce va produce România mai mult? Ce ramuri economice se vor dezvolta în următorul an şi jumătate?”.
„E frumos să spui că vei aborda un patriotism economic, dar vrem să-l întrebăm pe ministrul Energiei, pe domnul Burduja – e uimitor cât de policalificaţi sunt aceşti miniştri – trec de la un minister la altul, trec de la digitalizare la energie, trec de la Finanţe la fonduri europene, în funcţie de carnetul de membru de partid: domnul Burduja, s-au descoperit zăcăminte în Oltenia, şi în Muntenia, de petrol şi de gaze naturale – o dată, cum aveţi de gând să le folosiţi în interesul ţării şi în sensul de patriotism economic, ce industrii veţi dezvolta cu petrolul şi cu gazele naturale, cu lemnul şi cu celelalte resurse din România?”, a spus Simion.
De asemenea, el a cerut explicaţii privind legătura dintre cutremurele din Gorj şi executarea unor exploatări ale zăcămintelor descoperite în Oltenia şi Muntenia.
„Vom crea plusvaloare din ce, domnul Ciolacu? Dacă ne răspunde la această întrebare, vom reconsidera votul din plen, de mâine. Dacă nu, şi până atunci, votul colegilor noştri din comisiile de specialitate va fi total contra”, a încheiat Simion declaraţiile.